Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Διστόμου

Παρουσίαση του Β1 Σταδίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Διστόμου
Δίστομο, 15 Απριλίου 2009. Το Β1 Στάδιο της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Διστόμου, με την οποία ρυθμίζεται το σύνολο του χώρου, αστικός και εξωαστικός, που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια του δήμου, παρουσιάστηκε στην Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Διστόμου τη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009.
Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής (δημόσιων και ιδιωτικών) αναφορικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, προκειμένου εν συνεχεία να είναι σε θέση να υποβάλλουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους, οι οποίες μαζί με τις προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνδιαμορφώσουν και την τελική πρόταση.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αφορά στο σύνολο της εδαφικής έκτασης του Δήμου και στοχεύει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας του, μέσω του προσδιορισμού και της χωροθέτησης των αναγκαίων λειτουργιών και χρήσεων γης, της «διασύνδεσης» των χρήσεων αυτών και της δημιουργίας των αναγκαίων τεχνικών υποδομών και έργων υποδομής, καθώς και της προστασίας των φυσικών και ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων, στους οποίους μπορεί να στηρίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, ο χωροταξικός σχεδιασμός του Καποδιστριακού Δήμου Διστόμου καθορίζει: τις περιοχές προς πολεοδόμηση και τις γενικές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στα όρια τους (χρήσεις γης, δίκτυα υποδομών, κ.λ.π.), τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης εκτός των ορίων των οικισμών. Επίσης, περιέχει μια σειρά από μέτρα, στόχους και κατευθύνσεις για το σύνολο του Δήμου που εξειδικεύει το γενικό σχεδιασμό του κάθε οικισμού ξεχωριστά.
Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Πανουργιάς υπενθύμισε: «η μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ανατέθηκε στην ομάδα μελέτης “Χωροδυναμική – Περιβάλλον – Ανάπτυξη – Ε. Καραθανάση & Συν. ΕΕ” με σύμβαση από τις 22/04/2008 . Η πρώτη φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου συζητήθηκε και ψηφίστηκε από το Δ.Σ στις 6/11/2008. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 180.000,00 € και θα καλυφθεί από Πρόγραμμα Θησέας και Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδος.»Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντινομάρχης Βοιωτίας κα Φ. Παπαθωμά, ο εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε. κ. Γ. Παπαγγελής, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι των Μεταλλευτικών Εταιρειών και της εταιρίας “Αλουμίνιον της Ελλάδος”.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: