Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΜΕΤΚΑ: Υπογραφή σύμβασης με την Korinthos Power

Υπεγράφη μεταξύ της ΜΕΤΚΑ ΑΕ και της Korinthos Power SA η σύμβαση που αφορά τη κατασκευή ενεργειακού σταθμού 437 MW στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας με τα εξής βασικά στοιχεία:
1. Κύριος του έργου : Korinthos Power S.A, η οποία ανήκει κατά 65% στον Όμιλο Μυτιληναίος και κατά 35% στη Motor Oil (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ.
2. Ανάδοχος του έργου: METKA ΑΕ.
3. Βασικά Xαρακτηριστικά έργου: Μελέτη - προμήθεια - κατασκευή και θέση σε λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 436,6 MW και απόδοση μεγαλύτερη του 57% με καύση Φυσικού Αερίου.
4. Διάρκεια εκτέλεσης: 28 μήνες
5. Προϋπολογισμός σύμβασης: 285 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή μονάδα συγκεντρώνει σημαντικά πλεονεκτήματα δεδομένου ότι, θα είναι από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στη Χώρα, έχοντας υψηλότατο ενεργειακό βαθμό απόδοσης, χωροθετείται στο Νότιο Σύστημα της Ελλάδος πλησίον των περιοχών μεγάλης κατανάλωσης, και χρησιμοποιεί υφιστάμενες υποδομές για την ηλεκτρική διασυνδεση της και τη διασύνδεση της με το σύστημα Φυσικού Αερίου.
Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ομίλου ΜΕΤΚΑ αυξάνεται κατά 285 εκατ. ευρώ φθάνοντας στο συνολικό ύψος των 1,5 δισ. ευρώ (συμβολαιοποιημένα και ανατεθειμένα έργα) ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο έργων εντός των συνόρων και ταυτόχρονα διατηρώντας την ισόρροπη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του μεταξύ της παραδοσιακής ελληνικής και της διεθνούς αγοράς.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: