Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Με ασπασμό και όχι υπόκλιση χαιρέτισε τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία η Κάρλα Μπρούνι

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί επέλεξε τον ασπασμό, αντί για υπόκλιση, ως χαιρετισμό στην βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας κατά την επίσημη επίσκεψή της στη Μαδρίτη, όπου τα φλας της δημοσιότητας ήταν στραμμένα όλα πάνω της.
Η σύζυγος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί ασπάσθηκε δύο φορές και στα δύο μάγουλα τη βασίλισσα κατά την άφιξη του προεδρικού ζεύγους στο Παλάτι του Πάρδο, όπου θα καταλύσουν, λίγες ώρες πριν τη μετάβασή τους στο Παλάτι της Θαρθουέλα, επίσημη κατοικία των βασιλέων της Ισπανίας.
Ωστόσο, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου με την κίνησή της αυτή δεν παρέβη το πρωτόκολλο, το οποίο είναι λιγότερο αυστηρό στην ισπανική Αυλή. «Η υπόκλιση δεν αποτελεί επ' ουδενί μια υποχρέωση, αλλά μια συνήθεια που έχουν ασπασθεί ορισμένοι», τόνισε εκπρόσωπος του βασιλικού Οίκου της Ισπανίας.
Η πρώτη Κυρία της Γαλλίας ασπάσθηκε επίσης στα δύο μάγουλα και την πριγκίπισσα Λετίθια, σύζυγο του διαδόχου Φιλίππου, σε μια πολυαναμενόμενη συνάντηση δύο κομψών γυναικών, στην οποία ο Τύπος προσέδιδε χαρακτήρα «αναμέτρησης της κομψότητας και της λάμψης».
Στο επίσημο δείπνο, που δόθηκε το βράδυ στο Παλάτι προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους, οι δύο κυρίες είχαν την ευκαιρία να ανταγωνισθούν εκ νέου, αυτή τη φορά με τις επίσημες μακριές τουαλέτες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: