Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Προκλητική ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσαν τα Σκόπια

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξέδωσε την Μ.Τετάρτη η ΠΓΔΜ, περιγράφοντας μια εικόνα αναταραχής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, το κείμενο κάνει λόγο για διαδηλώσεις, βόμβες μολότοφ, αναρχικούς και ληστές τραπεζών που «χτυπούν» σε μεγάλες ελληνικές πόλεις.
Όπως μετέδωσε το Mega, το κείμενο ακολουθεί σε γενικές γραμμές την ταξιδιωτική οδηγία που είχαν εκδόσει προ καιρού οι ΗΠΑ, όμως το ύφος είναι πολύ πιο έντονο. Επίσης, επισημαίνεται πως πρόκειται για οδηγία και όχι σύσταση, δηλαδή η προειδοποίηση είναι στον ανώτατο βαθμό.

Αντίδραση της Αθήνας
Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για σύγχυση του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γ.Κουμουτσάκος δήλωσε για το θέμα: «Ο κ. Μιλόσοσκι στις 10/4 δημοσιεύει επιστολή του προς την υπουργό Εξωτερικών, με την οποία ζητά ενίσχυση της επικοινωνίας των δύο λαών και της διμερούς τουριστικής συνεργασίας.
» Πέντε ημέρες μετά, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει παραπληροφορεί σκοπίμως τους πολίτες της χώρας του, προτρέποντάς τους να μην επισκέπτονται την Ελλάδα.
» Ο κ. Μιλόσοσκι προφανώς τελεί σε σύγχυση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά του.
» Το σοβαρό συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνώντες στα Σκόπια δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν τον χειρότερο εαυτό τους, πλήττοντας για μια ακόμη φορά τις σχέσεις με την Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαρτίου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την ΠΓΔΜ μετά την επίθεση που είχε δεχθεί γκρουπ Ελλήνων τουριστών στην Οχρίδα από εθνικιστές. Τότε η Αθήνα προειδοποιούσε όσους ενδιαφέρονταν να επισκεφθούν την ΠΓΔΜ ότι οι αρχές της χώρας εξαντλούν κάθε αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου «με εμφανή χαρακτηριστικά κατάχρησης και δυσανάλογες συνέπειες».
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

i-know.gr είπε...

Καλά έχουν ξεφύγει οι τύποι...