Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Για 191 θέσεις εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών

Γραπτό διαγωνισμό για την πρόσληψη συνολικά 191 ατόμων του κλάδου ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού ετοιμάζει το υπουργείο Εξωτερικών. Ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου προέβλεπε τη διενέργεια διαγωνισμού για συνολικά 100 άτομα του κλάδου ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού. Μάλιστα είχαν δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ οι 7 θέσεις που θα πληρωθούν από τα άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998. Εντούτοις το υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε προς επεξεργασία στο ΑΣΕΠ αίτημα για την επεξεργασία προκήρυξης που αφορά στην πρόσληψη συνολικά 191 προσώπων. Το επόμενο διάστημα η σχετική προκήρυξη αναμένεται να σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, με την οποία θα καθορίζεται και η ημερομηνία της διαδικασίας και του τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθώς επίσης τα προσόντα διορισμού και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ειδικότερα ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί σε δύο στάδια: α) το προκριματικό και β) το τελικό. Στο προκριματικό στάδιο οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε γραπτή δοκιμασία σε τέσσερα μαθήματα: Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα Ελληνικά, στα Αγγλικά ή Γαλλικά, στο Δίκαιο και στην Οικονομία- Δημόσιο Λογιστικό. Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει προφορική εξέταση. Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε προφορική εξέταση των γενικών τους γνώσεων στα πεδία της ελληνικής πολιτικής ιστορίας από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και της παγκόσμιας γεωγραφίας, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογηθούν οι γενικότερες δεξιότητές τους (αναλυτικές, λεκτικές, κρίσης και αντίληψης).

Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν μόνο οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού. Προσόντα διορισμού Οι υποψήφιοι για τον κλάδο ΠΕ και ΤΕ Διοικητικού θα πρέπει να διαθέτουν εκτός από τα τυπικά και τα εξής ειδικά προσόντα:

α. Πτυχίο Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.
β. Πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας. (Η γνώση και άλλης ξένης γλώσσας συνεκτιμάται στον υπολογισμό του τελικού βαθμού του εισαγωγικού διαγωνισμού).
γ. Πολύ καλή γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, επεξεργασίας κειμένου και αρχειοθέτησης.

Αιτήσεις συμμετοχής
Με την αίτηση συμμετοχής συνυποβάλλονται απαραίτητα:
α) πρόσφατη φωτογραφία (διαβατηρίου ή ταυτότητας) με αναγραφή του ονοματεπωνύμου και υπογραφή στο πίσω μέρος της,
β) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών, όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία της ταυτότητας του κατόχου), γ) πρωτότυπο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βασικού τίτλου σπουδών
και δ) τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά.

Η αίτηση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) και η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται, επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Υποψήφιος, ο οποίος στην αίτηση συμμετοχής του δεν συμπληρώνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ή διαλαμβάνει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία, που επηρεάζουν την κατάταξή του στον οικείο πίνακα βαθμολογίας, αποβάλλεται από τον διαγωνισμό με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: