Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Η μυστηριώδης ξανθιά, ο Ριζάι και ο Παλαιοκώστας

H ζωή της «Σούλας» θα μπορούσε να είχε γίνει... φωτορομάντζο στα περιοδικά της δεκαετίας του ’60 ή θέμα ενός πετυχημένου «Αρλεκιν» των 70s. Μια γυναίκα, ξανθιά, γυμνασμένη, εντυπωσιακή, ίσως και όμορφη, που γνωρίζει ξαφνικά τον έρωτα της ζωής της και αποφασίζει να τινάξει τα πάντα στον αέρα για να τον ακολουθήσει! Συνηθισμένα πράγματα, θα πείτε... Ναι, αλλά στα «Αρλεκιν» δεν ήταν ποτέ πρωταγωνιστής ένας «υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος» ούτε η αγαπημένη του ανεβοκατέβαινε εν πτήσει από ελικόπτερα κραδαίνοντας… Καλάσνικοφ!

Η «Σούλα από το Περιστέρι» μπήκε στη ζωή μας ταυτόχρονα με μια κινηματογραφική συνονόματή της, με τη μορφή της Ζέτας Μακρυπούλια, που υποδύεται μια δασκάλα στις Σπέτσες. Αυτό που τις συνδέει είναι ότι έχοντας καβατζάρει τα τριάντα, αναζητούν ιδανικό σύντροφο και καλό σεξ! Αυτός, άλλωστε, ότι είναι ο τίτλος της ταινίας: «Σ.Ε.Ξ.» ή «Σούλα Ελα Ξανά»!

Η «Σούλα» της ρομαντικής κομεντί του Βασίλη Μυριανθόπουλου σκαρώνει διάφορες ίντριγκες για να διαλέξει με ποιον από τους τέσσερις πρώην της θα ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας. Η πραγματική, κατά κόσμον Ασπασία Μ., είχε κάνει την επιλογή της από χρόνια...


Οκτώ χρόνια δεσμός
Στα 34 της, η πλέον καταζητούμενη γυναίκα στην Ελλάδα ήταν στην ηλικία που βρίσκεται σήμερα η κόρη της όταν την απέκτησε, μόλις 17 χρόνων. Εκανε και έναν γιο δώδεκα χρόνων τώρα, πριν χωρίσει από τον πατέρα τους... Τα παιδιά ήταν πολύ μικρά το 2001, όταν γνωρίστηκε με τον Αλκέτ Ριτζάι. Είναι μαζί του το 2003, όταν δίνει την εντολή δολοφονίας του 30χρονου ηλεκτρολόγου Θανάση Κορωπιώτη, επειδή θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη Ρωσίδα φίλη του Οξάνα. Ενας φόνος κατά... λάθος, αφού ο νεαρός διατηρούσε σχέση με μια Ρωσίδα, όμως εκείνη λεγόταν Ροξάνα!

Ο Ριτζάι συλλαμβάνεται έναν μήνα μετά στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά δραπετεύει στις 4 Ιουνίου 2006 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 26 Αυγούστου, κατ’ εντολή γνωστού «νονού», σκοτώνει στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο.


Κατάθεση στην Ασφάλεια
Δώδεκα ημέρες αργότερα, ο Αλβανός συλλαμβάνεται στο Σαράντι Βοιωτίας. Η Ασφάλεια καλεί τη «Σούλα» για ανάκριση στις 11 Σεπτεμβρίου 2006. Εκείνη παραδέχεται τη σχέση τους, αλλά αρνείται ότι γνώριζε τις δραστηριότητές του: «Γνωριστήκαμε το 2001 σε μια καφετέρια στο Περιστέρι. Είχα πάει με την παρέα μου για καφέ και εκεί τον γνώρισα. Βγαίναμε για 2-3 μήνες και μετά κάναμε σχέση. Οσο ήμασταν μαζί, όλα ήταν μια χαρά... Υστερα από περίπου έναν χρόνο άκουσα στις ειδήσεις ότι τον έπιασε η Αστυνομία για έναν φόνο. Εμένα προσωπικά δεν μου είπε τίποτε γι’ αυτό, αλλά ούτε και εγώ τον ρώτησα ποτέ. Τον Αλκέτ τον αγαπάω...» λέει μόνο.

Για την κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό, ισχυρίζεται πως δεν ήξερε τίποτα, παρ’ ότι είχε ήδη πέντε χρόνια σχέση με τον Ριτζάι! «Ποτέ δεν μου είπε τίποτε. Ούτε εγώ φυσικά τον ρώτησα. Ολο αυτό το διάστημα βρεθήκαμε μία φορά με τον Αλκέτ στα “Goody’s” στο Χαϊδάρι. Ηταν βραδάκι, γύρω στις 26 Ιουλίου, αν θυμάμαι καλά. Με το που τον είδα, δεν τον γνώρισα γιατί είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά. Μιλήσαμε για κάνα δεκάλεπτο και έφυγε».

Μάλιστα, η 34χρονη δεν διστάζει να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ., όταν πέφτει θύμα τσαντάκια που της αρπάζει την τσάντα με 3.000 ευρώ και μια πολύτιμη -όπως υποστηρίζει- διαθήκη!


Η γιαγιά και τα παιδιά
Οι αστυνομικοί δεν έχουν στοιχεία σε βάρος της και την αφήνουν ελεύθερη. Από τότε τη βλέπουν συχνά στο δικαστήριο του Πειραιά στη δίκη του Αλκέτ Ριτζάι, του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Βασίλη Στεφανάκου για την πρώτη απόδραση... Κανείς όμως δεν φαντάζεται ότι οργανώνει μυστικά την... επανάληψή της!

Λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη απόδραση του δίδυμου από τον Κορυδαλλό στις 22 Φεβρουαρίου, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών την επισκέπτονται ξανά στο Περιστέρι. Και πάλι, η «Σούλα» ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει τίποτε. Αμέσως μετά εγκαταλείπει βιαστικά το σπίτι της παίρνοντας ελάχιστα πράγματα και αφήνοντας πίσω της το κινητό της. Τα παιδιά της ειδοποιούν τη γιαγιά τους στη Σαντορίνη και εκείνη δηλώνει στις 8 Μαρτίου την εξαφάνισή της.

«Εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη. Η κόρη μου έμενε μαζί μου στο Περιστέρι με τα δύο παιδιά της. Εκείνα με ειδοποίησαν ότι έφυγε και γύρισα. Δεν ήξερα τίποτα για τον Ριτζάι. Στην τηλεόραση το άκουσα και μου έφτασε η πίεση 18! Ο ανιψιός μου είχε πει ότι είχε σχέση, αλλά με έναν άλλο άντρα που τον είχε φέρει και στο σπίτι...» θα πει αργότερα η κυρία Μαρία.


Η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα
Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι πια ότι η «Σούλα» είναι η μυστηριώδης γυναίκα που είχε συστηθεί στον πιλότο του ελικοπτέρου ως «Αλεξάντροβα», αλλά και εκείνη που με την ευλυγισία τής... Λάρα Κροφτ βγήκε στο κενό, έδεσε την ανεμόσκαλα και βοήθησε τους δραπέτες να επιβιβαστούν. Με μια πλαστή ταυτότητα στο όνομα «Ελένη Φωτιάδη» νοικιάζει το εξοχικό στο Αλεποχώρι, κάνει ψώνια στην περιοχή, αγοράζει πανάκριβα ρολόγια αξίας 2.700 ευρώ από γνωστό κατάστημα της οδού Πανεπιστημίου χωρίς να λογαριάζει την κάμερα που την καταγράφει.

Η «Σούλα» έχει αλλάξει οριστικά στρατόπεδο... Η 34χρονη μητέρα δύο παιδιών ανήκει στο παρελθόν. Τη θέση της έχει πάρει η αδίστακτη «Νύφη» από το «Kill Bill» του Κουέντιν Ταραντίνο, μια ελληνική έκδοση της Ούμα Θέρμαν! Και αυτό την κάνει ίσως το ίδιο επικίνδυνη με τον σύντροφό της...

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: