Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Μπαμπινιώτης: Μακροπρόθεσμος στόχος η ελεύθερη είσοδος στα Πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τόνισε πως ο διάλογος για την Παιδεία εισέρχεται στην πιο ουσιαστική του φάση
Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας, συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την προεδρία του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη.
Ο κ. Μπαμπινιώτης, στο τέλος της συνεδρίασης, επισήμανε ότι ο εθνικός διάλογος εισέρχεται στην πιο ουσιαστική του φάση, αφού δόθηκαν κατευθύνσεις στην επιτροπή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τις προτάσεις που θα υποβάλει σχετικά με τις αλλαγές στο λύκειο.
Όπως όλα δείχνουν, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, συμφωνούν σε λιγότερα μαθήματα, λιγότερη ύλη για τους μαθητές, αλλά πιο ουσιαστική, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Ερωτηθείς για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, ο κ. Μπαμπινιώτης απάντησε ότι στόχος είναι η ελεύθερη πρόσβαση, αλλά μακροπρόθεσμα, και μόνον όταν είναι έτοιμα τα Πανεπιστήμια να δεχθούν τόσους φοιτητές όσοι και οι υποψήφιοι. Σε αυτή τη φάση θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις που υπάρχουν για ένα νέο εξεταστικό σύστημα, δικαιότερο και πιο αξιοκρατικό.
Η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα γίνει στις 11 Μαΐου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: