Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ρουμελιώτικο Πάσχα στον δήμο Διστόμου με 26 φωτογραφίες

Δίστομο, 21 Απριλίου 2009. Εντυπωσιακή ήταν η μαζική προσέλευση, στον Δήμο Διστόμου των Δημοτών και των οικογενειών τους, αλλά και πλήθους επισκεπτών, όχι μόνο τη νύχτα της Ανάστασης του Κυρίου, αλλά και τις προηγούμενες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο καιρός ήταν με το μέρος των πιστών, οποίοι έσπευσαν στις εκκλησιές του Διστόμου, του Στειρίου, της Παραλίας Διστόμου, αλλά και στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο κόσμος έζησε το Θείο Δράμα, και όλοι ακολούθησαν την πομπή του επιταφίου του Κυρίου, περιμένοντας την ανάσταση Του....
Το Μεγάλο Σάββατο, κρατώντας λαμπάδες, γιόρτασαν το χαρμόσυνο μήνυμα ευχόμενοι το «Χριστός Ανέστη» και τσουγκρίζοντας κόκκινα αβγά που μοίραζε ο Δήμος Διστόμου σε όλους τους πιστούς, αλλά και να απολαύσουν πολλά πολύχρωμα βεγγαλικά σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας.
Την Κυριακή του Πάσχα, ο λαμπρός ήλιος στο Δήμο Διστόμου έδωσε τη δυνατότητα στους παρευρισκομένους να τηρήσουν τα πατροπαράδοτα ελληνικά έθιμα, σουβλίζοντας τον οβελία στους λάκκους, όπου και στήθηκαν γλέντια με μουσικές και χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: