Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Σεισμός 6,3 R στην Ιταλία-Νεκροί και μεγάλες ζημιές στη Λ' Ακουίλα

Δύο Έλληνες, έναν νεαρό και μία κοπέλα, απεγκλώβισαν τα σωστικά συνεργεία από πολυκατοικία που κατέρρευσε στην Λ' Άκουίλα
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο θύματα στην Φόσα, ενώ εκφράζονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, αφού πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει, ανάμεσα στα οποία και η φοιτητική εστία στην πόλη Λ’ Άκουιλα.
Ο ισχυρός σεισμός έπληξε την κεντρική Ιταλία λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα τοπική ώρα.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε ορεινή περιοχή 85 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, ενώ το μέγεθος της έντασης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, αρχικά η ιταλική εφημερίδα “La Republica” έκανε λόγο για σεισμό εντάσεως 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ άλλα πρακτορεία μιλούν για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών.
Κατέρρευσε φοιτητική εστία
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα Λ’ Άκουιλα, η οποία φαίνεται πως αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, με αρκετά κτίρια να έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές και κάποια να έχουν καταρρεύσει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τέσσερα ανήλικα αδέρφια έχουν χάσει την ζωή τους από κατάρρευση κτιρίου.
Τμήμα της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου, όπου φοιτούν 30.000 παιδιά, έχει καταρρεύσει και εικάζεται ότι εκατοντάδες άτομα είναι εγκλωβισμένα μέσα.
Στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο φοιτούν περίπου 300 Έλληνες. Σε επικοινωνία που είχε η zougla.gr με αρκετούς μαθητές, είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Η περιοχή έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί.
Τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και στην ιταλική πρωτεύουσα, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί.
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: