Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Μείωση 45% στις πωλήσεις τις General Motors

Η πολύ μεγάλη μείωση πωλήσεων για την «GM» παρουσιάζεται από 12μηνο σε 12μηνο και αφορά μόνο τις ΗΠΑ.
Στο τέλος Μαρτίου φέτος και σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις νέων οχημάτων από την General Motors μειώθηκε σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο 12μηνο σε ποσοστό -45%, ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα στο Ντιτρόιτ όπου εδρεύει η GM.
Η ανακοίνωση χρονικά συνέπεσε με τη «διαρροή» από την πλευρά του Λευκού Οίκου, ότι «καλόν θα ήταν-μέσα στο δίμηνο που ακολουθεί - η GM να αναδιοργανώσει, με τρόπο ριζικό, τις δραστηριότητές της», παρά να καταφύγει στην προβλεπόμενη από το 11ο κεφάλαιο του αμερικανικού πτωχευτικού δικαίου έναντι των πιστωτών.
Συνέπεσε επίσης με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας «Chrysler» ότι από δωδεκάμηνο σε δωδεκάμηνο, μόνον όμως στις ΗΠΑ, «οι πωλήσεις της σημειώνουν πτώση της τάξης του -39%», ενώ για την «Ford» η αντίστοιχη πτώση συμποσούται στο -41%.
Η GM είναι η μεγαλύτερη από τις «Τρεις Μεγάλες» αυτοκινητοβιομηχανίες("Big Three") οι οποίες εδρεύουν στο Ντιτρόιτ. Οι άλλες δύο είναι η Chrysler και η Ford, η οποία με πολύ καλά «μερίδια αγοράς», παγκοσμίως, αντιπαρέρχεται χωρίς υπερβολικούς κραδασμούς την παρούσα διεθνή χρηματο-πιστωτική κρίση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: