Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μαθητές από Καλάβρυτα και Γερμανική Σχολή στο Δίστομο

















«ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ»

Δίστομο, 9 Απριλίου 2009.
Το Γενικό Λύκειο Διστόμου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2009, συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων μαθητών και καθηγητών ανάμεσα στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, στο Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων και στο Γενικό Λύκειο Διστόμου.
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων οι μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παρουσίασαν εργασία με θέμα 4 μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, ακολούθησαν ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες ανάμεσα στους μαθητές των 3 σχολείων. Οι δραστηριότητες αυτές έλαβαν χώρα στο χώρο της βιβλιοθήκης του Δήμου Διστόμου.
Το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσίασαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Διστόμου τη θεατρική παράσταση «Αν ήξευρα κυράτσα μου» του φιλολόγου καθηγητή κ. Ιωάννη Καπούτση, στο πνευματικό κέντρο Διστόμου. Η παράσταση δόθηκε προς τιμήν των προσκεκλημένων μαθητών και καθηγητών.
Η πρώτη μέρα έκλεισε με το επίσημο δείπνο που παρέθεσε στους συμμετέχοντες των αποστολών ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς. Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «…η Γερμανία είναι μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα που παλεύει για το μέλλον της. Η νέα γενιά των Γερμανών προσπαθεί να ξεπεράσει το βαρύ παρελθόν της… Νομίζω ότι το ξεπέρασε. Τόσο οι Έλληνες όσο και οι Γερμανοί έχουμε το χρέος να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα, να αντισταθούμε στη σκέψη, στη σχολή εκείνη που υποστηρίζει ότι μονάχα με τη βία μπορεί να υπάρξει πρόοδος και δημοκρατία. Πρόοδος και δημοκρατία προϋποθέτουν ειρήνη και η ειρήνη δεν μπορεί να επιβληθεί με πολεμικά μέσα…
…Πρέπει να αγωνιζόμαστε όλοι οι λαοί για την ειρήνη, το υπέρτατο αγαθό του τόπου και μέσα από την ειρήνη θα αναδειχθούν όλες οι αρετές ενός ανθρωπιστικού πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις λοιπόν αυτές έχουν σκοπό ακριβώς αυτό!!! Να εξυμνήσουν την ειρήνη, στέλνοντας ένα αντιπολεμικό μήνυμα δυνατά και καθαρά προς όλες τις κατευθύνσεις

Το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου 2009, με επίσκεψη και ξενάγηση στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: