Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Κατάργηση της εισφοράς στην ΕΡΤ ζητεί ο Κουτσούμπας

Tην κατάργηση της εισφοράς υπέρ της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. ζητεί με υπόμνημά του προς τους συναρμοδίους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουστούμπας. Δείτε.


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί – Συνάδελφοι,

Από ετών θεσπίσθηκε και επιβλήθηκε από την πολιτεία εισφορά υπέρ της ΕΡΤ επί φυσικών και υλικών προσώπων και επί παντός λογαριασμού της ΔΕΗ, εισφορά που ήταν αναγκαία με τα τότε δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.

Θεωρώ ότι σήμερα η συνεχιζόμενη επιβαλλόμενη εισφορά υπέρ της ΕΡΤ με τα νέα οικονομικά και τηλεοπτικά δεδομένα, τη λειτουργική μορφή, σκοπό της ΕΡΤ Α.Ε. και με τον τρόπο επιβολής τους (επί οικιών, αποθηκών, καταστημάτων κ.λπ.) είναι κοινωνικά άδικη και δεν υφίσταται δικαιολογητικός λόγος ύπαρξης – συνέχισης τους. Προτείνω προς τον σκοπό ελάφρυνσης της οικογένειας – πολιτών, επιχειρηματιών, αναδείξεως του κοινωνικού προσώπου της κυβέρνησης να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία από τα συναρμόδια υπουργεία για την κατάργηση της επιβαλλόμενης εισφοράς.

Αλήθεια δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο πολίτης, η οικογένεια πρέπει να καταβάλει εισφορά υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε. και σε μεγάλο ύψος, για την οικία του, το γραφείο, την αποθήκη, το εξοχικό κλπ συγχρόνως; Και τελικά γιατί να εισφέρει κάποιος όταν δεν έχει τηλεόραση, δε βλέπει, δεν έχει σήμα, δεν επιθυμεί να βλέπει ΕΡΤ.

Παρότι προσωπικά έχω την καλύτερη συγκριτικά εντύπωση για την ΕΡΤ (ειδήσεις – θέματα – αντικείμενο) νομίζω πλέον ότι σήμερα η θεσπισθείσα εισφορά είναι αναχρονιστική – εκτός πραγματικότητας και έχουμε υποχρέωση να εξετάσουμε το θέμα, η δε ΕΡΤ ΑΕ να μην έχει αντίθετη άποψη στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: