Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αρκουδάκι σκοτώθηκε σε τροχαίο

Νεκρό από τροχαίο ατύχημα βρέθηκε αρκουδάκι κοντά στον οικισμό Μανιάκι του νομού Καστοριάς. Το ατύχημα συνέβη σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού που ενώνει τη Σιάτιστα με την Κρυσταλλοπηγή στις 9:10 το βράδυ της Κυριακής. Το μόλις 15 μηνών θηλυκό αρκουδάκι διέσχιζε το δρόμο, ακολουθώντας τη μητέρα του. Εκείνη τη στιγμή διερχόμενο αυτοκίνητο προσπάθησε να αποφύγει τη μητέρα του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει βαριά το ίδιο.

Η Αστυνομία Καστοριάς ενημέρωσε αμέσως τον «Αρκτούρο» που έσπευσε στο σημείο για να μεταφέρει το νεκρό πλέον αρκουδάκι στο Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων. Στο κεφάλι του άτυχου ζώου διαπιστώθηκαν τραύματα, αλλά και ρήξη της κάτω γνάθου, ενώ ως αιτία του θανάτου αναφέρεται η εσωτερική αιμορραγία. Η νεκροψία θα διενεργηθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καστοριάς.

Πρόκειται για το 13ο αρκουδάκι που πέφτει θύμα τροχαίου ατυχήματος την τελευταία πενταετία από τους 26 συνολικά διαπιστωμένους και επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους αρκούδων από μη φυσικά αίτια, όπως πυροβολισμοί, δηλητηριάσεις και ατυχήματα. Αδιαμφισβήτητα, οι συνολικά 26 διαπιστωμένοι θάνατοι είναι ένας μεγάλος και ιδιαίτερα ανησυχητικός αριθμός, καθώς ο πληθυσμός του σπάνιου είδους της αρκούδας εκτιμάται στην Ελλάδα γύρω στις 250, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της είναι πάρα πολύ αργός.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: