Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Η συμμετοχή του Διστόμου στην 3η Εκθεση Λαϊκού Πολιτισμού και 17 φωτογραφίες


ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΤΗΝ 3η ΕΚΘΕΣΗ
«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»


Η συμμετοχή του Δήμου Διστόμου στην έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» τείνει να γίνει θεσμός, αφού ο συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία! Η έκθεση έλαβε χώρα στις 20, 21 και 22 Μαρτίου 2009, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τη Νομαρχία Πειραιά.
Το περίπτερο του Δήμου επιμελήθηκε για πρώτη φορά μόνος του ο Δήμος Διστόμου, υπό την εποπτεία του Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Νταή και της Δημοτικής Συμβούλου υπεύθυνης για τα πολιτισμικά κα Μαρία Σφουντούρη και με τη βοήθεια υπαλλήλων και εθελοντών πολιτών του Δήμου.
Υπήρχαν φωτογραφίες και κείμενα που αφορούσαν στην ιστορία του Διστόμου, του Στειρίου, της Παραλίας Διστόμου και του Οσίου Λουκά, ενώ ήταν διακοσμημένο με αντικείμενα της τοπικής μας παράδοσης. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά, ασπροκέντια, κεντήματα και μπατανίες, καθώς και αντικείμενα παραδοσιακής οικοσκευής.
Επίσης, στο περίπτερο παρουσιάζονταν και προσφέρονταν, τοπικά προϊόντα και εδέσματα της περιοχής, όπως κρασί, λάδι, μουστοκούλουρα, κουραμπιέδες, τηγανίτες και το περίφημο οψιμοτύρι. Ακόμα, παρουσιάζονταν οι στριφτάρες με πετιμέζι, ζυμωτό ψωμί, μπακλαβάς, πιταλιές με τυρί και πιταλιές με πετιμέζι.
Τα σχόλια των επισκεπτών ήταν πάρα πολύ καλά και οι υπεύθυνοι της έκθεσης απένειμαν στο περίπτερο του Δήμου Διστόμου το πρώτο βραβείο της έκθεσης για τα προσφερόμενα εδέσματα!













































Δεν υπάρχουν σχόλια: