Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ανάσα ζωής στο Αγαθονήσι

Τη λειτουργία ταχυδρομικού καταστήματος στο Αγαθονήσι αποφάσισαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία μηχανήματος αυτόματης ανάληψης μετρητών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η απόφαση ελήφθη μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την λειτουργία του τοπικού Πρακτορείου και την έλλειψη ενδιαφέροντος στο νησί για νέα ανάθεση έργου.
Συγκεκριμένα, εδώ και δύο μήνες δεν έχουν πρόσβαση στο ταχυδρομείο, αφού η σύμβαση με τον ανταποκριτή έχει λήξει και η μεταφορά της αλληλογραφίας είναι προβληματική. Το αποτέλεσμα είναι λογαριασμοί, μισθοί και συντάξεις να στοιβάζονται στα περιφερειακά γραφεία και οφειλές να γίνονται εκ των πραγμάτων ληξιπρόθεσμες.

Με τη συνεργασία των ΕΛΤΑ με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα καταβολής των μισθών και των συντάξεων στους κατοίκους των δύο χωριών του νησιού.
Την ίδια στιγμή οι λιγοστοί κάτοικοι παλεύουν για να προσφέρουν τα στοιχειώδη στους δεκάδες μετανάστες που έρχονται από τα Μικρασιατικά παράλια καθημερινά. Στο νησί αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 100 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρέφη και παιδιά, χωρίς να υφίσταται καμία υποδομή για να τους φιλοξενήσει. Ο ραδιοφωνικών σταθμός Σκάι μετέδωσε ότι οι μετανάστες αναγκάζονται να τρώνε καλαμπόκι που προορίζεται για τις κότες και κοιμούνται στις αποθήκες του αγροτικού συνεταιρισμού.
Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ.Κουρούσης,μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί το πρώτο σκάφος στο νησί και θα δημιουργηθεί λιμενικό φυλάκιο.
Οι περιπολίες στην περιοχή είναι ελάχιστες, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε πλωτά μέσα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: