Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Κυνηγάει τους αγρότες η ΔΕΗ λέει ο Τόγιας

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ αγροτών και ΔΕΗ στη Βοιωτία φέρνει στη Βουλή ο Βασίλης Τόγιας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ»
Ο αγροτικός τομέας στην χώρας μας περνά μια πρωτοφανή κρίση. Το αγροτικό εισόδημα παρουσιάζει συνεχή κάμψη, ενώ το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς.

Σε αυτή την μεγάλη συρρίκνωση που έχει υποστεί το αγροτικό εισόδημα, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις αποζημιώσεις έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα με την ΔΕΗ.

Οι αγρότες της Βοιωτίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν τα χωράφια τους χωρίς νερό εξαιτίας της απειλούμενης, από την ΔΕΗ, διακοπής της ηλεκτροδότησης των αρδευτικών τους γεωτρήσεων.

Οι αγρότες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και αυτό που ζητούν είναι η παράταση των πληρωμών τους προς την ΔΕΗ μέχρι στις 30/04/009, ώστε να έχουν προλάβει να εισπράξουν την δικαιούμενη επιστροφή ΦΠΑ και να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Οι αγρότες σήμερα βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και αυτό που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι έμπρακτη υποστήριξη.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Προτίθεται να υποστηρίξει έμπρακτα τους αγρότες σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: