Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στις 17 Μαρτίου στη Λιβαδειά

Δελτίο Τύπου και ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς εν όψει του συλλαλητήριου που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 17 Μαρτίου, στον Πεζόδρομο της Λιβαδειάς. Δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 7.00 μμ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Αυτή η ώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης και δε χωράνε δισταγμοί και ταλαντεύσεις. ΟΛΟΙ στη δράση. Στην καπιταλιστική κρίση, στην επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση και μαχητική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι στον αγώνα
Όλοι στο συλλαλητήριο 17 Μάρτη στις 7.00 μμ στον πεζόδρομο Λιβαδειάς

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,
Να ηχήσει παντού το μήνυμα της αντεπίθεσης!H οικονομική κρίση αγκαλιάζει πλέον και την ελληνική οικονομία. Το βάθος της απρόβλεπτο, όπως και η ακριβής διάρκεια της. Το σίγουρο είναι ότι ήδη λαμβάνονται μέτρα έτσι ώστε το καπιταλιστικό σύστημα να βγει από αυτή αλώβητο εις βάρος του λαού. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι αξίζει να βάλουν στη ζυγαριά τη στρατηγική που εκπονεί το κεφάλαιο και τα κόμματά του και την πείρα που έχουν συσσσωρεύσει ώστε να προγραμματίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους στο πλευρό του σωματείου μας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι εργοδότες κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη “συναίνεση” και την ίδια ώρα εξαπολύουν πόλεμο ενάντια στις εργατικές κατακτήσεις. ‘Οπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ (μεγαλέμποροι λιανικής) Θ. Βάρδας, οι απολύσεις «είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε διότι θα γίνει». Αντίστοιχα ο ΣΕΒ διατηρεί αδιάλλακτη στάση στις εργατικές διεκδικήσεις και ακόμα πιο σφιχτή πολιτική παροχών χαρακτηρίζοντας τις «κατασταλτικό φάρμακο στις επιμέρους κοινωνικές διεκδικήσεις». Την ίδια στιγμή αξιώνει (μεταξύ άλλων) > “Ζεστό χρήμα” μέσω διαφόρων προγραμμάτων, επιδοτήσεων κλπ.> Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ή επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος> Απαλλαγές από φόρους> Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα> Απελευθέρωση των αγορών

Πέρα όμως από τις διακηρύξεις οι εργοδότες προχωρούν ακάθεκτοι στην υλοποίηση των σχεδίων τους. Οι απολύσεις πυκνώνουν όλο και περισσότερο ενώ πολλές επιχειρήσεις αναστέλλουν την παραγωγή, δίνουν υποχρεωτικές άδειες και διαθεσιμότητες και εφαρμόζουν στην πράξη την εργασία εκ περιτροπής. Είναι προφανές ότι απέναντι στην κρίση η γραμμή του κεφαλαίου είναι μία: να φορτώσουν το κόστος με κάθε τρόπο στις πλάτες των εργαζομένων.

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, σε κοινή γραμμή πλεύσης, στηρίζουν με κάθε τρόπο τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.Η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει δώσει σαφές στίγμα στήριξης των μονοπωλίων με τα προκλητικά πακέτα προς τους τραπεζίτες, τα αντεργατικά μέτρα που έχει ήδη πάρει όπως το ασφαλιστικό, ενώ η “δημοσιονομική πειθαρχία” που επιτάσσει η ΕΕ για τη μείωση των ελλειμμάτων θα σημάνει ακόμα πιο σκληρή λιτότητα για τους εργαζoμένους. Το ΠΑΣΟΚ έχοντας υπηρετήσει με επιτυχία τα μονοπώλια ως κυβέρνηση, πλειοδοτεί ώστε να παρουσιαστεί σαν καταλληλότερος διαχειριστής αυτής της πολιτικής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η “εκ περιτροπής εργασία” με εργάσιμη εβδομάδα 3 και 4 ημερών είχε θεσμοθετηθεί από το ΠΑΣΟΚ ,καθώς και ότι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών που επανέρχεται ξανά και ξανά ως πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση κατέχει περίοπτη θέση στα αιτήματα του ΣΕΒ. Το σύστημα διαθέτει και τα αναχώματα του.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ανεδαφικές προτάσεις συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, “ξεχνά” εύκολα τη στήριξη του στο Μάαστριχτ- λυδία λίθο των αναδιαρθρώσεων .Το ΛΑΟΣ χύνει το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού στρέφοντας τον εργαζόμενο ενάντια στον εργαζόμενο και δεν παραλείπει να δηλώνει την ετοιμότητά του να παίξει στο κυβερνητικό παιχνίδι διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τέλος, τις ευθύνες τους έχουν και οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΓΣΕΕ. Τη στιγμή που το κεφάλαιο επελαύνει, αυτοί στήνουν ξανά διαλόγους-απάτη, καλλιεργούν τον “κοινωνικό εταιρισμό” οδηγώντας μετά βεβαιότητας τους εργαζομένους στην υποταγή. Η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ μετά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ μιλά από μόνη της: «νομίζω σήμερα, βρήκαμε πολλά σημεία σύγκλισης και κανένα σημείο ουσιαστικής διαφωνίας»…
Το μπλοκ που συγκροτούν όλοι οι παραπάνω απέναντι στην εργατική τάξη μοιάζει εκ πρώτης όψεως τρομακτικό. Κι όμως το μπλοκ αυτό φτιάχνεται επειδή ακριβώς η εργατική τάξη έχει τόσο μεγάλη δύναμη. Μπροστά στην κρίση οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους μονόδρομο: τη σύγκρουση. Η κρίση πρέπει να βρει τους εργαζομένους ενωμένους γιατί ακριβώς ενιαία είναι και η επίθεση.

Με ισχυρά συνδικάτα πρώτα απ’ όλα στους κλάδους που θα συσπειρώνουν τους εργαζομένους και θα βασίζονται στη δράση τους ανεξάρτητα από το αν ο εργαζόμενος είναι Έλληνας ή μετανάστης, άντρας ή γυναίκα, αορίστου ή ορισμένου χρόνου διορισμένος, μόνιμος ή συμβασιούχος. Με αιτήματα που δεν θα κάνουν “εκπτώσεις” εξαιτίας της κρίσης αλλά θα διεκδικούν όσα σήμερα έχει ανάγκη ο εργαζόμενος που είναι και ο μοναδικός παραγωγός του πλούτου.

Θα βάζουν στην πρώτη γραμμή την απόκρουση και την ανάκληση των απολύσεων, την προστασία των ανέργων, τη στήριξη του εργατικού εισοδήματος, των ταμείων, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην υγεία και την πρόνοια. Με λίγα λόγια χρειάζεται αντεπίθεση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ενδυνάμωση του σωματείου μας.
Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη αποτελούν συνέχεια της πλούσιας δράσης που έχουμε αναπτύξει ως τώρα και θα μας βρουν όλους στους δρόμους!

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
o Πλήρη-σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων.Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 56 Ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 Ευρώ. Στήριξη όλων των ανέργων. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας σαν συντάξιμου χρόνου. Υπαλληλική αποζημίωση, πάγωμα όλων των δανείων για τους ανέργους.
Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες, απόσυρση των αποθεματικών από κάθε είδους «τζόγο», κρατική στήριξη και άμεση καταβολή των οφειλών στα ταμεία.
Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, ειδικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας του γυναικείου πληθυσμού (γυναικολογικά ιατρεία στα κέντρα υγείας, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού).
Aδειες κυήσεων, τοκετού, θηλασμού για όλες τις γυναίκες, δύο μήνες πριν και πέντε μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού. Ένα χρόνο γονική άδεια με πλήρης αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Απαγόρευση της απόλυσης των εγκύων.
Κρατικό δίκτυο κοινωνικών εγκαταστάσεων για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα για ειδικές ανάγκες.
Κρατικοί -δωρεάν βρεφονηπιακοί –παιδικοί σταθμοί, δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και νηπίων, παιδικές κατασκηνώσεις.
Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: