Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

O άγνωστος γιος του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Τον καρπό του έρωτά της με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι υποστηρίζει ότι έχει φέρει στον κόσμο η 87χρονη Λίζα Λάνετ, απόγονος της αυτοκρατορικής δυναστείας των Αψβούργων. O 63 ετών Αντονι Μπόλερ έμαθε την πραγματική ταυτότητα του βιολογικού πατέρα του σε ηλικία 30 ετών.
Η κυρία Λάνετ δεν διαθέτει πιστοποιητικό πατρότητας για να αποδείξει τα λεγόμενά της. Ο Αντονι Μπόλερ, από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει ότι δεν διεκδικεί τίποτε από την κληρονομιά του πατέρα του, αλλά είναι πρόθυμος να υποβληθεί σε εξέταση DΝΑ.

Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Κurier, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει το Βήμα, η Λίζα Λάνετ εξηγεί ότι εγκατέλειψε την Αυστρία το 1938, μετά την προσάρτησή της στη ναζιστική Γερμανία, και μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη μητέρα της.
Τον χειμώνα του 1944-45 γνώρισε στο Φοίνιξ της Αριζόνα τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Η σχέση τους κράτησε αρκετούς μήνες και, σύμφωνα με την ίδια, όταν τον ενημέρωσε ότι ήταν έγκυος, εκείνος της πρότεινε να παντρευτούν.

«Πήγαμε μαζί στο Μαϊάμι και στη Νέα Υόρκη και είχαμε περάσει ένα Σαββατοκύριακο στην Κούβα. Στις αρχές του 1945 ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος. Πήγα να δω τον Κένεντι και του ανακοίνωσα το νέο. Μου πρότεινε να με παντρευτεί, αλλά αρνήθηκα. Ζούσα όμορφα και ελεύθερα ως τότε και ούτε που το συζητούσα για γάμο εκείνη την εποχή» δηλώνει η ίδια. Ο Αντονι γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1945 και πήρε το επώνυμο του δεύτερου συζύγου της γιαγιάς του, του αυστριακού βιομηχάνου Ρίτσαρντ Μπόλερ.

Η κυρία Λάνετ λέει ότι διατήρησαν επαφές μετά την εκλογή του Κένεντι στη Γερουσία, το 1952, αλλά και μετά τον γάμο του με την Τζάκι, το 1953. Η επικοινωνία τους στόχευε αποκλειστικά στη διασφάλιση του μέλλοντος του παιδιού τους. Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Κένεντι πλήρωσε για την εγγραφή του νεαρού Αντονι στη στρατιωτική ακαδημία Πίκσκιλ στη Νέα Υόρκη το 1960, τη χρονιά που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: