Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ερώτηση Τόγια για αμίαντο στο 4ο Δημοτικό Λιβαδειάς

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο κατέθεσε στο κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία Βασίλης Τόγιας για το ζήτημα του αμίαντου στο 4ο Δημοτικό Σχολίεο Λιβαδειάς. Το θέμα είχε αναδείξει o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού (εδώ Για τον αμίαντο στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς).
Δείτε την ερώτηση.
Άμεση αντικατάσταση αμιάντου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, από τις 05-02-08 έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξης αμιάντου στα δάπεδα του εν λόγω Σχολείου στο οποίο φοιτούν 230 μαθητές.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και το ζήτημα εκκρεμεί ακόμη, παρόλο που ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) έχει ενημερώσει ότι ειδικά για τις περιπτώσεις ύπαρξης αμιάντου σε σχολικά κτίρια υπάρχουν πιστώσεις για την αντικατάστασή του.
Η εξεύρεση λύσης, τόσο προσωρινής όσο και μόνιμης, κρίνεται επείγουσα δεδομένης της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου υλικού.

Η ανησυχία των γονέων αλλά και η αγανάκτησή τους είναι τόσο έντονη και δηλώνουν εύλογα ότι η υγεία των παιδιών τους έχει μεγαλύτερη αξία από την μόρφωσή τους. Άλλωστε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατατάσσει τον εισπνεόμενο αμίαντο πρώτο στη σειρά καρκινογόνων ουσιών και θεωρεί ότι δεν υπάρχει όριο ασφαλείας. Το όριο είναι μηδέν.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να αντικατασταθεί άμεσα ο αμίαντος από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς και να μην υπάρξει άλλη σχολική χρονιά με μαθητές και εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα σε σχολεία επικίνδυνα για την υγεία τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: