Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ο Τόγιας για την Ημέρα της Γυναίκας

Ιδού η δήλωση του βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Τόγια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Στις 8 Μάρτη του 1857, εργάτριες που ήταν ράφτρες και υφάντρες της Νέας Υόρκης, βγήκαν δυναμικά στους δρόμους, να διεκδικήσουν ανθρώπινους όρους εργασίας και καλύτερο μεροκάματο, βροντοφωνάζοντας το πρώτο ΟΧΙ στον αυταρχισμό και στην εκμετάλλευση. Ο ξεσηκωμός αυτός στάθηκε ορόσημο και αφετηρία αγώνων των γυναικών όλου του κόσμου για ισοτιμία, συμμετοχή στην παραγωγή, κοινωνική καταξίωση, για το δικαίωμα να έχουν λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον τους, για δημοκρατία, ελευθερία και ειρήνη. Το 1910, καθιερώνεται στην Κοπεγχάγη από την Β’ συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών η 8η Μάρτη ως Διεθνής μέρα της γυναίκας. Από τότε η 8 Μάρτη είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων των γυναικών του κόσμου, ημέρα χάραξης νέων στόχων, θυμίζοντας την αξία του συλλογικού αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Το ΠΑΣΟΚ ως η κορυφαία προοδευτική πολιτική δύναμη της χώρας τιμά τις γυναίκες και θεωρεί την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία αυτονόητη δημοκρατική αρχή.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικά δικαιώματα, η ανεργία και η ακρίβεια, πλήττουν άμεσα τις γυναίκες και τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής τους. Τα τελευταία χρόνια σε ποιόν τομέα η κυβέρνηση βελτίωσε την σκληρή καθημερινότητα της γυναίκας; Γιατί δεν μείωσε την ανεργία στις γυναίκες αλλά αντίθετα την αύξησε; Γιατί υποβάθμισε και απαξίωσε τα ολοήμερα σχολεία και την προσχολική εκπαίδευση; Πως προστάτεψε περαιτέρω την εργαζόμενη μητέρα; Πως κατοχύρωσε τα δικαιώματα της αγρότισσας; Πως προστατεύει την ασυδοσία που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα σε βάρος των θεσμοθετημένων εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών που καταπατούνται;

Το ΠΑΣΟΚ, δεσμεύεται με το πρόγραμμα του
· για την ενσωμάτωση της διάστασης της ισότητας σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.
· για την προώθηση ενεργητικών πολιτικών αντιμετώπισης της γυναικείας ανεργίας με την ενίσχυση της απασχόλησης
Μαζί
· Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών
· Διεκδικούμε και διαμορφώνουμε νέα μέτρα στήριξης της γυναίκας και της οικογένειας

Η γυναίκα στο διαρκή και άνισο αγώνα της να βρει τη θέση της στην ανδροκρατούμενη κοινωνία μας και να συμμετάσχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έχει και σήμερα σύμμαχο. Το ΠΑΣΟΚ στέκεται αρωγός και εγγυητής ότι ο καθημερινός σκληρός αγώνας των Ελληνίδων για καταξίωση, ίσα εργασιακά δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, αξιοπρέπεια και στήριξη του θεσμού της οικογένειας δεν είναι χωρίς ελπίδα και προοπτική.

H εμπιστοσύνη και η στήριξη των γυναικών δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ, δυναμώνει τη χώρα, δυναμώνει τη δημοκρατία.
Ο Τόγιας για την Ημέρα της Γυναίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: