Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Οι 2 Βοιωτοί που συνέλαβαν τους 7 Σομαλούς πειρατές

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για την επιχείρηση σύλληψης των 7 Σομαλών πειρατών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ATALANTA - Απόπειρα πειρατείας - Σύλληψη πειρατών
Παραδόθηκαν σήμερα στις 06.30 τοπική ώρα από τη φρεγάτα ΨΑΡΑ στη γερμανική φρεγάτα FGS RHEINLAND PFALZ, οι επτά Σομαλοί πειρατές που το απόγευμα τις 29ης Μαρτίου 2009 αποπειράθηκαν να καταλάβουν το γερμανικό πετρελαιοφόρο FGS SPESSART στην περιοχή νότια της Υεμένης. Το σκάφος των επτά Σομαλών πειρατών στις 15.05 τις 29ης Μαρτίου 2009 αποπειράθηκε να καταλάβει το πετρελαιοφόρο του γερμανικού πολεμικού ναυτικού FGS SPESSART χωρίς επιτυχία, καθώς η απόπειρα πειρατείας έγινε έγκαιρα αντιληπτή από το πλήρωμα του γερμανικού πλοίου.

Στη συνέχεια για την εξουδετέρωση και σύλληψη των πειρατών, δόθηκε άμεσα (15.10) διαταγή από το διοικητή της EUFOR ATALANTA Αρχιπλοίαρχο Αντώνη Παπαϊωάννου ΠΝ στη φρεγάτα ΨΑΡΑ να πλεύσει προς την περιοχή του συμβάντος καθώς και στο ελικόπτερο της ισπανικής φρεγάτας SPS VICTORIA. Μετά από συντονισμένη δράση των εναέριων και ναυτικών μέσων της επιχείρησης ATALΑΝΤΑ, στις 21.30 το σκάφος των Σομαλών πειρατών ακινητοποιήθηκε, αφοπλίστηκε και ασφαλίστηκε στην αριστερή πλευρά της φρεγάτας ΨΑΡΑ, ενώ οι επτά Σομαλοί πειρατές επιβιβάστηκαν σε ετέρα λέμβο και παρέμειναν υπό τη φύλαξη της οκταμελούς ελληνικής ομάδας ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού εν αναμονή αφίξεως της γερμανικής φρεγάτας FGS RHEINLAND PFALZ, προκειμένου στη συνέχεια να αναληφθούν οι απαιτούμενες ενέργειες ποινικής δίωξης και προσαγωγής των πειρατών από το γερμανικό πλοίο καθώς η απόπειρα πειρατείας εκδηλώθηκε εναντίον γερμανικού πολεμικού πλοίου.

Η επιχείρηση μεταφοράς των Σομαλών πειρατών καθώς και του πειρατικού σκάφους με τον οπλισμό τους στη γερμανική φρεγάτα ολοκληρώθηκε στις 06.30.
Αντιπλοίαρχος Α.Βέττος
ΠΝΕκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ
Δείτε κι αυτό.
Οι 2 Βοιωτοί που συνέλαβαν τους 7 Σομαλούς πειρατές

Δεν υπάρχουν σχόλια: