Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ο Τόγιας για την Εθνική Ασφαλιστική

Ερώτηση προς το υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή ο βουλυετής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Τόγιας, με αφορμή την απόφαση της Εθνικής Ασφαλιστικής να διακόψει τη λειτουργία 40 καταστημάτων της σε ολόκληρη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων αυτά της Λιβαδειάς και της Θήβας.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ, ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»
Με απόφαση την οποία φέρεται να έλαβε η Εθνική Ασφαλιστική κλείνει 40 και πλέον καταστήματά της ανά την Ελλάδα - με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους- μεταξύ των οποίων και το υποκατάστημα της Λιβαδειάς στην Βοιωτία, που απασχολεί 6 εργαζόμενους, σημειωτέον ότι ήδη έκλεισε το υποκατάστημα της Θήβας.

Τα χρήματα που αναμένεται να εξοικονομηθούν από την οριστική διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής και την απόλυση δεκάδων συνεργατών της είναι το αντίστοιχο ποσό που στοιχίζουν στην εταιρία πέντε ακριβοπληρωμένα στελέχη της.

Είναι προφανές πως στο δίλημμα παχυλοί μισθοί «γαλάζιων ευνοούμενων» διασφάλιση του μέλλοντος της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Κυβέρνηση επέλεξε να υποθηκεύσει το μέλλον της Εταιρείας στην προκλητική οικονομική ευημερία λίγων «εκλεκτών» της. Ενώ θα μπορούσε ορθολογικοποιώντας τις δαπάνες των υπέρογκων αμοιβών και των προκλητικών στο κοινό αίσθημα δαπανών για ένα αδικαιολόγητα διευρυμένο διοικητικό σχήμα, να σώσει και να εξυγιάνει τα 40 και πλέον καταστήματα, δημιουργώντας έσοδα και όχι δαπάνες για την Εταιρεία.

Eίναι αδιανόητο, προκλητικό και προσβλητικό για το κοινό αίσθημα, εν μέσω οικονομικής ασφυξίας για τον μέσο Έλληνα, για να μπορούν να συνεχίζουν να αμείβονται με ευνοιοκρατικές και ασύλληπτα υψηλές αποδοχές οι λίγοι «εκλεκτοί», με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας, να θυσιάζονται οι επιχειρηματικές προοπτικές της δημοσίου ενδιαφέροντος εταιρείας, η ασφάλειας των εργαζομένων και η εξυπηρέτηση των πελατών της.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε η διορισμένη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, να λάβει τα αυτονόητα και αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση των 40 και πλέον υποκαταστημάτων της και μεταξύ αυτών της Θήβας και της Λιβαδειάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: