Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ερώτηση Τόγια για τον δρόμο στο Δίστομο

Ερώτηση στη Βουλή για τον δρόμο "της ΔΕΗ" στο Δίστομο κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Βασίλειος Τόγιας. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ανέδειξε η viotia εδώ "Το σταυροδρόμι της Αρετής και της Κακίας" στο Δίστομο Δείτε την ερώτηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ,
2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ»
Σε δρόμο μεγάλης επικινδυνότητας έχει μετατραπεί ένας αγροτικός δρόμος στην έξοδο του Διστόμου προς Λιβαδειά. Πρόκειται για δρόμο καθαρά αγροτικής χρήσης ο οποίος χρησιμοποιείται κατά κόρον από οδηγούς με υψηλές ταχύτητες ως εναλλακτική λύση της «εθνικής οδού» προς Λιβαδειά.
Ο δρόμος δίνει την ψευδαίσθηση συντομότερης οδού προς την Λιβαδειά (λόγω του ότι είναι ίσιος για 1.5 χλμ.). Εξαιτίας αυτού του γεγονότος παρατηρούνται διελεύσεις πολλών Ι.Χ. και φορτηγών αυτοκινήτων με πολύ υψηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα συχνές συγκρούσεις με τα αργά κινούμενα αυτοκίνητα των αγροτών. Το δρόμο χρησιμοποιούν πολλά παιδιά με τα ποδήλατά τους, περιπατητές αλλά και αγρότες της περιοχής οι οποίοι έχουν πολλές φορές κινδυνεύσει. Από τύχη δεν έχουν υπάρξει ακόμη θύματα.
Η υπεράσπιση του αυτονόητου δικαιώματος στην προστασία της ζωής των κατοίκων της περιοχής είναι χρέος όλων μας. Θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα (αναβάθμιση της σήμανσης, ελάττωση ορίων ταχύτητας, «σαμαράκια», εντατικοποίηση των ελέγχων της τροχαίας σε συνδυασμό με υψηλά πρόστιμα, κλπ.), ώστε στο σύνολό τους να λειτουργήσουν αποθαρρυντικά στην χρήση αυτού του δρόμου.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην λήψη μέτρων εγκυμονεί υπαρκτούς και άμεσους κινδύνους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να ρυθμιστεί οριστικά το θέμα;
2) Πότε θα εξομαλυνθεί η κυκλοφορία στην περιοχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: