Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Νίκος Παπαναγιώτου για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Νίκος Παπαναγιώτου απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.
Μήνυμα του Προέδρου του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς
Νίκου Παπαναγιώτου
8η ΜΑΡΤΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς απευθύνει θερμό χαιρετισμό στις εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες , γυναίκες της Επαρχίας μας και όλης της χώρας με την ευκαιρία της 8ης Μάρτη και τις καλεί να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα.
Η 8 η Μάρτη είναι αφορμή, για να αναδειχθούν πιο έντονα, τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των γυναικών, αλλά και των εργαζομένων γενικότερα σε ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης και καταπίεσης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων. Κάθε μέρα, αλλά ιδιαίτερα αυτή τη μέρα αναδεικνύονται με ιδιαίτερη έμφαση τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα των γυναικών εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, μεταναστριών στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία.
Οι εργαζόμενες γυναίκες με τα Συνδικάτα προβάλλουν και διεκδικούν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους και ιδιαίτερα αυτά της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και των επισφαλών σχέσεων εργασίας(καθαριότητα- φύλαξη κ.α.). Το τραγικό περιστατικό, με τη δολοφονική επίθεση κατά της συναδέλφισσας Κων/νας Κούνεβα, αναδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων των εργαζομένων γυναικών ιδιαίτερα αυτών με επισφαλείς σχέσεις εργασίας.
Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν την περισσότερο πληττόμενη ομάδα πληθυσμού απ’ την ανεργία, τις απολύσεις, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες επώδυνες ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό , την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα τοποθετεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα την πλήρη και ουσιαστική ισότητα ανδρών – γυναικών στην οικογένεια, στη δουλειά, στις αμοιβές, στη μόρφωση, στην εξέλιξη.
Η 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας – καθοδηγεί και εμπνέει την καθημερινή μας δράση για πραγματικά ίσα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών για μια κοινωνία που δεν θα αποδέχεται κανέναν διαχωρισμό, φύλου, χρώματος και εθνικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: