Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη Τόγια στο ΕΚΕΒΙ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη, 5-3-09) επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.). Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν η Μαρία Δαμανάκη – Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον Πολιτισμό, Βουλευτής Β΄Αθηνών, η Συλβάνα Ράπτη – Μέλος του Πολιτικού Συμβουλιου, Βουλευτής Α΄Αθηνών, ο Βασίλης Τόγιας – Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Βοιωτίας και ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ Πέτρο Μάρκαρη και τη Γενική Διευθύντρια Κατρίν Βελισσάρη.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Ε.ΚΕ.ΒΙ για τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου, την προσπάθεια που γίνεται για την προβολή του ελληνικού βιβλίου καθώς και τα προβλήματα που το Κέντρο αντιμετωπίζει στην λειτουργία του, ιδιαίτερα εκείνο της υποχρηματοδότησης.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη σταθερής και αναβαθμισμένης χρηματοδότησης προς το Κέντρο και υιοθέτησης ενιαίας πολιτικής για το βιβλίο.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις των δράσεων για το έτος Γιάννη Ρίτσου, που όπως προέκυψε με ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν πρόκειται να εξελιχθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και τη φετινή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: