Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Αντώνης Σαμαράς

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκε την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου και ότι προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση του συστήματος πυροπροστασίας του.
«Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το έργο της αποκατάστασης του αρχαιολογικού και φυσικού τοπίου, που επλήγη από τις φοβερές φωτιές του 2007» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους του παλαιού και του νέου μουσείου.«Μετά ή και παράλληλα με τις ανθρώπινες επεμβάσεις μας, η φύση αναλαμβάνει το δικό της ρόλο στην αναγέννηση του φυσικού τοπίου» πρόσθεσε και αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες αποκατάστασης.
«Στους λόφους γύρω από το Μουσείο, στον Κρόνιο Λόφο, στην Ακαδημία, στο μνημείο ντε Κουμπερτέν φυτεύτηκαν φυτά της τοπικής χλωρίδας, ελιές, κουκουναριές, φλαμουριές, πλατάνια, δάφνες του Απόλλωνα, πικροδάφνες, κυπαρίσσια, πετυχαίνοντας έτσι τη φυσική αναγέννηση και αποκατάσταση του τοπίου» είπε.
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι προχωρά ο διαγωνισμός για την επέκταση του συστήματος πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου, με την επίβλεψη του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ). Ο διαγωνισμός είναι ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: