Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

O Παντελής Σκλιάς στο Δίστομο

Η Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά στον Δήμο Διστόμου


Δίστομο, 11 Μαρτίου 2009. Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, οι Αντιδήμαρχοι Διστόμου κ.κ. Κωνσταντίνος Νταής και Ιωάννης Λουκάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαγεωργίου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Διστόμου, υποδέχτηκαν την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009 τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, που πραγματοποίησε επίσκεψή εργασίας και ενημέρωσης στο Δήμο Διστόμου.
Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς, συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Υπηρεσίας του Ε.Σ.Π.Α. κ. Ευάγγελο Κόρκο, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευάγγελο Κακαβή και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δημοσίων έργων της Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Ευμορφόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα του Δήμου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:
· Στην κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Διστόμου, όπου σήμερα βρίσκεται η μελέτη στο στάδιο της ωρίμανσης προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013» του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δήλωσε ότι ο Δήμος θα έχει την αμέριστη υποστήριξή του.
· Στην ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. της κατασκευής της οδού Δίστομο – Στείρι – Όσιος Λουκάς εκτιμώμενης δαπάνης κατασκευής 7.000.000,00 €. Γι’ αυτό το έργο ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δεσμεύτηκε ότι τα 60.000,00 €, που αφορούν στη σύνταξη του κτηματολογίου, θα δοθούν από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας και ότι το ίδιο το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α.
· Στην κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου εκτιμώμενης δαπάνης 420.000,00 €, για το οποίο ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς δεσμεύτηκε ότι θα το συμπεριλάβει στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της περιφέρειας που καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
· Στην κατασκευή Δικτύου σταθμών μέτρησης ρύπων εκτιμώμενης δαπάνης 500.000,00 €. Για αυτό το έργο ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς θα βοηθήσει προκειμένου αυτό το ενταχθεί σε κάποια από τα προγράμματα της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ή στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Διστόμου, κ. Αθανάσιος Πανουργιάς δήλωσε: «Συμφωνώ με τη διαπίστωση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, που έκανε προ ημερών σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, σχετικά με τα έργα υποδομής. Ναι, η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί με κονδύλια από το 2ο ή 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) και την Περιφέρεια. Οι Ο.Τ.Α. διεκδικούν μέσω τον προγραμμάτων που υπάρχουν σήμερα και η Περιφέρεια πρέπει να στηρίζει αυτές τις διεκδικήσεις».



Γενική Άποψη
Γενική Άποψη
Γενική Άποψη
Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά
Ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαγεωργίου

1 σχόλιο:

Trofonios είπε...

Άλλος ένας διορισμένος ανεπάγγελτος. Επαγγελματίας πολιτικάντης και αυτός. Και μετά από κάποια χρόνια βουλευτής και υπουργός.
Κλαψ.