Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Οι μετρήσεις για το εξασθενές χρώμιο στη Θήβα

Τις τελευταίες μετρήσεις για το χρώμιο στο νερό της Θήβας μας αποστέλλουν οι Θηβαίοι Πολίτες Για το Περιβάλλον (κάντε κλκ για μεγέθυνση). Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η κατάσταση στο θηβαϊκό πεδίο είναι τραγική και πως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα λύση που να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία. Δείτε.



ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Και οι τελευταίες μετρήσεις του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009, αποκαλύπτουν ότι:
Οι τιμές του θανατηφόρου εξασθενούς χρωμίου στα νερά της ΘΗΒΑΣ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εκτός από τις περιοχές του Υπάτου ,Πλατανακίου και Αμπελοχωρίου.
Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2007 ( οι τιμές με μπλέ χρώμα )
Επομένως, αυτοί που ρίχνουν το εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα και μας σκοτώνουν, συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι σήμερα ανενόχλητοι, αφού κανένας θεσμικός φορέας, Δήμος, Νομαρχία, Περιφέρεια και Υπουργεία δεν έχουν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να τους εμποδίσουν.
14 Μαρτίου 2009
«ΘΗΒΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Επίσης δημοσιεύουμε δημόσια δήλωση του κ. Δ. Δελβενακιώτη, όπου με αφορμή την παραδοχή Σβίγγου ότι το εξασθενές χρώμιο είναι δηλητήριο τονίζεται η αναγκαιότητα της συστράτευσης των φορέων για την αντιμετώπιση της μόλυνσης στο νερό. Η viotia θα επιμείνει ότι ο κ. Δελβενακιώτης και οι υπόλοιποι καλοπροαίρετοι Θηβαίοι Πολίτες αυταπατώνται. Η λύση δεν είναι λόγια, τη λύση δεν θα τη δώσουν όσοι δημιούργησαν ή ανέχθηκαν το πρόβλημα. Δείτε.

Καλή εξέλιξη, ( έστω και στα λόγια )
Η λεκτική παραδοχή από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Ν. Σβίγγο, στο κανάλι και τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ την Παρασκευή το πρωϊ, ότι το θανατηφόρο εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνος ρύπος που δεν πρέπει να υπάρχει ούτε κατ’ ίχνος στο νερό, είναι μια θετική εξέλιξη και αποτελεί επιτυχία όλων εκείνων των θηβαίων πολιτών που εδώ και 20 μήνες από το καλοκαίρι του 2007, υποστηρίζουν το αυτονόητο και αγωνίζονται για καθαρό νερό χωρίς χρώμιο.
Αναμφισβήτητα είναι ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και ως τέτοιο το χαιρετίζω.
Βέβαια υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη για την τοπική εξουσία και τους δημοτικούς μας άρχοντες, για να συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα του προβλήματος και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της περιοχής την περιβαλλοντική απειλή.
Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να στέκεται αρνητικά και απέναντι από τους πολίτες, πρέπει να είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης.
Το πρόβλημα της ρύπανσης των νερών μας από το εξασθενές χρώμιο, σήμερα, και από άλλες τοξικές ουσίες αύριο, είναι πολύ σοβαρό και πολύπλοκο πρόβλημα. Για να το λύσουμε πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Δ. ΔΕΛΒΕΝΑΚΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: