Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα

Για τις συνθήκες κράτησης στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας.

8η Μάρτη : Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

Πρόσφατα δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες περιγράφουν ως ελληνικό Γκουαντάναμο τις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Θηβών: οι περιγραφές εξευτελιστικής και βάρβαρης μεταχείρισης των γυναικών κρατουμένων είναι ανατριχιαστικές.
Οι συνθήκες που περιγράφουν οι κρατούμενες, συνιστούν βασανισμό και κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το θέμα έφερε πρόσφατα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, ρωτώντας για μέτρα συμβατά προς τις αρχές των δικαιωμάτων του ανθρώπου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό πρόβλημα της διακίνησης ουσιών στις φυλακές.
Πριν από λίγο καιρό, με αφορμή τις απεργίες πείνας, ήρθαν στο φως οι ελλείψεις σε ιατρικές υπηρεσίες και σε υλικοτεχνική υποδομή ακόμη και σε αναγκαία καθημερινά αγαθά για τις κρατούμενες, τα βρέφη και τα νήπια στον Ελαιώνα.
Γνωρίζουμε όλοι πόσο ευάλωτες είναι οι κρατούμενες, μια ομάδα στην οποία η κοινωνία συχνά γυρίζει την πλάτη. Γνωρίζουμε ότι το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας νοσεί, γνωρίζουμε ότι στις ελληνικές φυλακές επικρατεί εξαθλίωση και αυθαιρεσία. Είναι καιρός να απαιτήσουμε το αυτονόητο: ανθρώπινες συνθήκες και σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων του Ελαιώνα.
Συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των γυναικών κρατουμένων να καταργηθεί ο σωματικός εξευτελισμός, η αδικαιολόγητη και πολυήμερη απομόνωση, να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης..
Η κατάσταση στις φυλακές του Ελαιώνα είναι ντροπή για όλους μας. Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει μέτρα, απαιτούμε από τις τοπικές αρχές και τους Βουλευτές του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες, τώρα.
Οι κρατούμενες και τις μητέρες του Ελαιώνα χρειάζονται την αλληλεγγύη όλων μας.

8/3/2009
ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: