Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Νεολαία ΠΑΣΟΚ για τον ρατσισμό

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας, σχετικά με την επανεμφάνιση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας.

Καθώς το κλίμα ανασφάλειας γενικεύεται στη χώρα, ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές επανεμφανίζονται και επιστρέφουν στο προσκήνιο. Τελευταία θλιβερή επιβεβαίωση αποτελεί το πριν τρεις μέρες επεισόδιο στο στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια, κατά το οποίο άγνωστος πέταξε χειροβομβίδα εναντίον των παραβρισκόμενων στο κτήριο από το παράθυρο. Ευτυχώς η χειροβομβίδα δεν διαπέρασε τα διπλά τζάμια του παραθύρου και εξερράγη στο έδαφος, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές μόνο ζημιές στο στέκι και στα διπλανά κτήρια.
Είναι προφανές ότι ο δράστης επιδίωκε να προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων, καθώς την ώρα εκείνη στο χώρο συνεδρίαζε ο σύνδεσμος αντιρρησιών συνείδησης αλλά και στα διπλανά γραφεία υπήρχαν ακόμα εργαζόμενοι.
Πρόκειται δηλαδή για ένα κτύπημα με διπλό στόχο: τους μετανάστες αλλά και τους αντιρρησίες συνείδησης, δύο κοινωνικές ομάδες που αποτελούν μόνιμα θύματα διακρίσεων, εκμετάλλευσης και προκατάληψης.
Πρόκειται για μια τυφλή επίθεση εναντίον αθώων ανθρώπων, που δε διαφέρει σε τίποτα από τη σειρά των τρομοκρατικών ενεργειών που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, εκτός ίσως από την ταυτότητα των δραστών.
Φαίνεται λοιπόν ότι η αναβίωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας δεν αφορά μόνο ομάδες των λεγόμενων αντιεξουσιαστών αλλά και ομάδες ακροδεξιών αποκλίσεων. Η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, η οξεία οικονομική κρίση, η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους από την κυβέρνηση της ΝΔ μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Οι αποτυχίες και τα φιάσκα της Ελληνικής Αστυνομίας εξακολουθούν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι, εκτεθειμένοι σε κάθε είδους αυθαιρεσίες και εγκληματικές δραστηριότητες.
Εκφράζουμε την ειλικρινή μας αγωνία για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Αισθανόμαστε οργισμένοι από την εικόνα αποσύνθεσης και διάλυσης που παρουσιάζουν τόσο η αστυνομία όσο και η πολιτεία γενικότερα.
Η κατάσταση αυτή έχει πολιτικούς αυτουργούς τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ, όλους αυτούς που σε κάθε κρίσιμη περίσταση είτε κρύβονται από τα φώτα της δημοσιότητας είτε σπεύδουν να επιρρίψουν τις ευθύνες αποκλειστικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύει καθημερινά ότι αδυνατεί να ασκήσει την εξουσία και περιορίζεται μόνο στη επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων, προκειμένου να παρατείνει το βίο της. Όμως ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, μια κυβέρνηση με την απαιτούμενη βούληση και κοινωνική πλειοψηφία για να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά πρόσωπα της κρίσης που μαστίζει τον τόπο.
Κύριοι της ΝΔ, προσφέρετε επιτέλους τη μοναδική υπηρεσία που μπορείτε στον τόπο: παραιτηθείτε για να ανοίξει ο δρόμος της εκλογής νέας κυβέρνησης. Οι ευθύνες σας είναι ήδη πολύ βαριές.

Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Γιώργος Σκλάβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: